Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φανταστικά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Είναι ότι πρέπει για τους αμετανόητους chocoholics και άνετα μπορούν να κατευνάσουν την επιθυμία για κάτι γλυκό.

Υλικά

170 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
340 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος
110 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
2 μεγάλα αυγά
300 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
1 κουταλιά εσπρέσο σε σκόνη (παραλείπουμε τον καφέ αν τα μπισκότα προορίζονται για παιδάκια)

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τα 170 γραμμ. κουβερτούρας σε κύβους. Τα υπόλοιπα 170 γραμμ. τα βάζουμε να λιώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία σε μικρό αντικολλητικό σκεύος, μαζί με το βούτυρο.
Σε μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, τον καφέ και το αλάτι.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους διότι τα μπισκότα απλώνουν αρκετά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 15′ περίπου, μέχρι να πλατύνουν και να σκάσει η επιφάνεια τους. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για 3 ημέρες, ανάμεσα από στρώσεις αντικολλητικού χαρτιού.


Συνταγή και φώτο: theonewithallthetastes.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
06/12/14 00:47
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...