Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πίτα με πατάτες,μπέικον και τριμμένο τυρί!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Πανεύκολη και πολύ πολύ νόστιμη πιτούλα!!!

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
4 πατάτες μέτριου μεγέθους
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ βούτυρο
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
250γρ διάφορα τυριά τριμμένα που να λιώνουν
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί
Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον,τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από την φωτιά
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει,ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το λαδώνουμε και αυτό και απο πάνω απλώνουμε την γέμιση
Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας,το λαδώνουμε,χαράζουμε την πίτα,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.


olgascuisine.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
13/11/14 00:58
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...