Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πεντανόστιμη Αυγόπιτα!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Πεντανόστιμη Αυγόπιτα!!!

Υλικά

6 φύλλα για πίτα
7 αβγά
3½ φλιτζ. γάλα
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
¼ του κιλού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Χτύπα σε ένα μπολ τα 6 από τα αβγά με αναδευτήρι χειρός (ας μην μπλέκουμε χωρίς λόγο με μίξερ), πρόσθεσε τα 3 φλιτζάνια από το γάλα και χτύπησέ τα όλα, μέχρι να αφρίσουν. Πρόσθεσε τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το λάδι
, πιπέρι και ανακάτεψε, για να ενωθούν.
Άλειψε ένα ταψί με ελαιόλαδo και στρώσε τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντάς τα κι αυτά με ελαιόλαδo και φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί.
Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα των αβγών σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, γύρισε τις άκρες των κάτω φύλλων προς τα μέσα και άλειψέ τις με ελαιόλαδo.
Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αφού βέβαια τα κόψεις στις διαστάσεις του ταψιού και τα αλείψεις ένα-ένα με ελαιόλαδo, και μετά πίεσε τις άκρες των πάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν με τις γυρισμένες άκρες των από κάτω.
Χτύπησε το αβγό με το υπόλοιπο γάλα, περίχυσε ομοιόμορφα την επιφάνεια της πίτας και ψήσε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Βγάλε την αβγόπιτα από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε. Από ‘κει και πέρα ξέρεις τι να κάνεις...

Καλή όρεξη!

cookoo.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
13/11/14 00:57
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...