Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς να διατηρείς το ψωμί και πως να το ξαναζεσταίνεις!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική Οικολογία Save Money
Πολλές φορές μας μένει ψωμί και δεν μας πάει η καρδιά να το πετάξουμε. Είναι άλλωστε εποχή για να πετάμε τρόφιμα!!!! 

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα φυλάμε σωστά για να μπορούν να διατηρούνται περισσότερο χρόνο. 

Συμβουλές για να διατηρούμε το ψωμάκι μας περισσότερες μέρες:

•Αποφεύγουμε τις κομμένες φέτες και αυτό γιατί από την στιγμή που το ψωμί κόβεται μειώνεται η διάρκεια ζωής του.

•Μόλις το κόβουμε το αντιστρέφουμε και το τοποθετούμε πάνω στο ξύλο κοπής με τη μεριά από την οποία το κόψαμε προς τα κάτω. Αλλά επειδή δεν μπορούμε να το κρατάμε για μέρες έτσι, το αποθηκεύουμε σε πλαστικό σακουλάκι.

•Αν δεν πρόκειται να το φάμε την επόμενη ημέρα, το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Στην περίπτωση αυτή φροντίζουμε να είναι καλά σφραγισμένη η σακούλα του έτσι ώστε να διατηρεί την υγρασία του, ενώ κάθε φορά που θέλουμε να το βγάλουμε για να το φάμε, θα πρέπει να το αφήνουμε να ζεσταθεί τελείως πριν το βγάλουμε από τη σακούλα του. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το αφήσουμε να ζεσταθεί είναι σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα να το βάλουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά στους 180 βαθμούς για να ζεσταθεί.

•Η μπαγκέτα είναι από τα πιο "ευαίσθητα" είδη ψωμιού που θα πρέπει σε περίπτωση μη αυθημερόν κατανάλωσής της να αποθηκεύεται στην κατάψυξη την ίδια μέρα.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική Οικολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
13/10/14 00:15
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
10 τρόφιμα που ξαναφυτρώνουν από τα σκουπίδια!

10 κατηγορίες φυτών που μπορούν να ξαναφυτρώσουν μέσα από τα...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς μπορώ να διατηρήσω τα σπιτικά λικέρ μου;

Αν θέλετε να συντηρηθούν τα υπέροχα λικέρ...

Διαβάστε περισσότερα...
Βράστε πολλά αυγά μαζί χωρίς...νερό!!!

Ψάχνετε ένα τρόπο να βράσετε πολλά αυγά μαζί...

Διαβάστε περισσότερα...
Μαύρισε το τηγάνι; Μάθετε τι να κάνετε!

Μας αρέσουν τα τηγανήτα! Και τα...

Διαβάστε περισσότερα...