Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πόσο εθισμένοι είναι οι νέοι στα κινητά;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Νέα Τεχνολογία
Έξι στους δέκα νέοι αφιερώνουν τουλάχιστον ένα οκτάωρο την ημέρα ασχολούμενοι με τα κινητά τους και πολλοί επιδεικνύουν σαφή συμπτώματα εθισμού, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 164 φοιτητές, ηλικίας 19 έως 22 ετών, ανακάλυψαν ότι κατά μέσον όρο αγόρια και κορίτσια διαθέτουν 8 και 10 ώρες αντιστοίχως σε δραστηριότητες όπως η ομιλία, η ανταλλαγή SMS, το σερφάρισμα και η κοινωνική δικτύωση.

Οι έξι στους δέκα παραδέχτηκαν ότι αυτό δεν είναι εντελώς φυσιολογικό και είπαν πως πιθανώς είναι εθισμένοι στα κινητά τους, δεδομένου ότι ενίοτε νιώθουν νευρικότητα όταν δεν βλέπουν που έχουν βάλει τη συσκευή.
Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων υπό τον δρα Τζέιμς Ρόμπερτς, καθηγητή Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ, έδειξε ότι η δραστηριότητα στην οποία οι νέοι αφιερώνουν καθημερινά περισσότερη ώρα είναι η ανταλλαγή SMS (κατά μέσον όρο διαρκεί 94,6 λεπτά).

Ακολουθούν η αποστολή email (48,5 λεπτά), ο έλεγχος του Facebook και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης (38,6 λεπτά), το σερφάρισμα στο Ίντερνετ (34,4 λεπτά) και το να ακούνε μουσική στο iPod (26,9 λεπτά).
Όπως γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Συμπεριφορικών Εθισμών» (JBA), η μελέτη αξιολόγησε 24 δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα κινητά (από την ομιλία και το σερφάρισμα έως το διάβασμα βιβλίων και τη χρήση του ημερολογίου), καθώς και τις απαντήσεις των φοιτητών σε 11 ερωτήσεις που αξιολόγησαν τον τυχόν εθισμό τους στα κινητά.

Τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι, λ.χ., «Νιώθω νευρικότητα όταν δεν βλέπω το κινητό μου» και «Ασχολούμαι ολοένα περισσότερη ώρα με το κινητό μου».

Από τις δραστηριότητες που αξιολογήθηκαν, ο αριθμός των SMS που αποστέλλονται, ο αριθμός των τηλεφωνημάτων και η χρήση του Instagram και του iPod βρέθηκε να σχετίζονται ισχυρότερα με τον εθισμό.
Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «η χρήση των κινητών τηλεφώνων δημιουργεί ένα παράδοξο, καθώς την ίδια στιγμή που παρέχουν πλήρη ελευθερία στους χρήστες τους, τους υποδηλώνουν κιόλας», δήλωσε ο δρ Ρόμπερτς.
Και συνέχισε: «Τα ευρήματά μας είναι εκπληκτικά και αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη εθισμού είναι μία εντελώς ρεαλιστική πιθανότητα όταν μιλάμε για τα κινητά τηλέφωνα».
 
mylady
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Νέα Τεχνολογία
Συντακτική Ομάδα
09/09/14 00:52
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Φθηνό i-phone!

Την τρέλα για τα κινητά I Phone τα τελευταία 2 χρόνια τη βιώνουμε καθημερινά...

Διαβάστε περισσότερα...
Κενό ασφαλείας στο Facebook

Τον τελευταίο καιρό είναι σύνηθες το φαινόμενο της εμφάνισης κενών ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα...
Οθόνη υπολογιστή για τους λάτρεις του σινεμά

Καθώς οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται σε αναλογία 21:9...

Διαβάστε περισσότερα...