Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μαζεύουμε καπάκια από τα εμφιαλωμένα μπουκάλια για καλό σκοπό!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία
“Μανία” τείνει να γίνει, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, η συλλογή των μικρών, πλαστικών πωμάτων από τα εμφιαλωμένα νερά. Αυτό ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια και μ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Καθημερινά, στα γραφεία του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας, με έδρα την πόλη των Γιαννιτσών, καταφθάνουν μέσα σε χάρτινα κιβώτια και σε τσάντες εκατοντάδες πλαστικά καπάκια. Στόχος είναι να μαζευτούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες για να αγοραστούν ηλεκτρονικά αμαξίδια και διάφορα άλλα ορθοπεδικά είδη για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναπήρων Όλων των Παθήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας “Η Αγία Ειρήνη”. “Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 2,5 τόνους από πλαστικά καπάκια και είμαστε πολύ κοντά στο να αποκτήσουμε το πρώτο μας αμαξίδιο. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με μία εταιρία, που τα παραλαμβάνει και αντί να μας δίνει χρήματα, μας αγοράζει ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο ή κάποιο ορθοπεδικό είδος που έχουμε ανάγκη. Όμως, συνολικά, για την απόκτηση ενός αμαξιδίου απαιτούνται περίπου τρεις με τέσσερις τόνοι καπάκια”, δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας, Δήμητρα Χριστάκη.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν ιδιοκτήτες καφετεριών, εστιατορίων και απλοί πολίτες: “Αντί να πετάνε τα καπάκια στα σκουπίδια, ο κόσμος έχει αρχίσει να τα συγκεντρώνει σε κάποια γωνιά του σπιτιού ή του καταστήματος του. Στη συνέχεια, είτε τα φέρνουν στα γραφεία μας, είτε μας τα στέλνουν στα Γιαννιτσά με κούριερ ή το λεωφορείο. Κι εμείς τα συγκεντρώνουμε όλα σε μια αποθήκη. Η ανταπόκριση είναι θερμή και η προσπάθεια μας συνεχίζεται”, πρόσθεσε η κ. Χριστάκη. Ιδιαίτερη ευσυνειδησία δείχνουν και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής. “Πρόσφατα επισκέφτηκαν τα γραφεία μας μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο των Γιαννιτσών. Συγκέντρωσαν τα πλαστικά καπάκια και ήρθαν από κοντά για να τα παραδώσουν. Όλοι βοηθάνε για έναν καλό σκοπό. Άλλωστε δεν κοστίζει τίποτα”, τόνισε η πρόεδρος.

Ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας είναι ένα μη κυβερνητικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1999, ενώ το 2008 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Αναπήρων Όλων των Παθήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας “Η Αγία Ειρήνη”. Και τα δύο σωματεία έχουν έδρα το ίδιο γραφείο στα Γιαννιτσά.

Η διεύθυνση είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ & ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ,  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 10 ΤΚ.58100 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ τηλ:23820-24751  τηλ: 23820-24751

Συντακτική Ομάδα: Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία
Συντακτική Ομάδα
09/01/13 08:39
Αρέσει: 3 / Σχόλια: 1
476 Melissa Τετάρτη, 09 Ιαν 2013, 22:19

Συμμετέχει και το σχολείο της κόρης μου σ'αυτή τη συλλογή! Πραγματικά πολύ καλή ιδέα !


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Σημείωσε αύξηση η Ανακύκλωση Λαμπτήρων!

Μέσα στο 2012 ανακυκλώθηκαν 763.000 λαμπτήρες έναντι 626.000 λαμπτήρων το 2011...

Διαβάστε περισσότερα...
"Ο Θεός δημιούργησε το φαγητό, ο διάβολος το καρύκευμα"

Ο λόγος για τα μπαχαρικά! Είναι οι μικροί, πολύτιμοι θησαυροί που μετατρέπουν με...

Διαβάστε περισσότερα...
Απλά tips για να μην είναι το ψυγείο σου εστία μόλυνσης και για να συντηρούνται τα τρόφιμα σωστά!

Ξέρεις ότι τα υπολείμματα των τροφών σε συνδυασμό με την υγρασία που επικρατεί...

Διαβάστε περισσότερα...
Καλό είναι να ξέρεις…

Μικρές αλλά σημαντικές γνώσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας!

Διαβάστε περισσότερα...