Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

9 σημαντικές συμβουλές αυτοάμυνας

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Διασκέδαση Ομορφιά
Λάβαμε το παρακάτω κείμενο σε e mail και το αναδημοσιεύουμε. Είναι υπερβολικό; Ίσως! Όμως, βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις βίας που πριν από μερικά χρόνια, ίσως και μήνες, δε θα περνούσαν καν από το μυαλό μας.  Ας είμαστε προετοιμασμένες αν μας απειλήσει κάποιος (έστω και αν πιστεύουμε ότι είναι υπερβολές και ότι δε θα μας συμβεί αυτό ποτέ, πράγμα που το ευχόμαστε)!  Διαβάστε το κείμενο και κρατήστε όσα σημεία εσείς κρίνετε ότι είναι σωστά! Κρατήστε όμως, το «κεντρικό» νόημα που -κατά τη γνώμη μας- είναι : Προσοχή, Πρόληψη, Προνοητικότητα! Οι καιροί δεν μας επιτρέπουν πλέον να είμαστε αφελής!   Η πρόληψη σώζει!

1.  Συμβουλή από το Tae Kwon Do:
 Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου. Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησέ τον!
  
2.  Αυτό το έμαθα από έναν τουριστικό οδηγό στη Νέα Ορλεάνη.
 Αν ένας ληστής σου ζητήσει το πορτοφόλι και/ή την τσάντα, ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ . Πέταξέ το μακριά από εσένα.... το πιο πιθανό είναι να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πορτοφόλι σου και/ή την τσάντα σου παρά για σένα, και θα πάει να το πιάσει. ΤΡΕΞΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ! 

3.  Αν σε πετάξουν ποτέ στο πορτπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, κλώτσα έξω τα καλύμματα από τα φώτα  και βγάλε το χέρι σου από την τρύπα και κούνα το πολύ. Ο οδηγός δε θα σε δει,  αλλά θα σε δουν όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό έχει σώσει ζωές. 

4.  Οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια  να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους μετά από ψώνια, φαγητό, δουλειά, κλπ.,  και απλά κάθονται (ελέγχοντας κάτι, κάνοντας μια λίστα κλπ). ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!  Το «αρπακτικό»   θα σε παρακολουθεί,  και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάτσει στη θέση του συνοδηγού,  να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι σου, και να σου πει που να πας.  ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΛΕΙΔΩΝΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.
  
Αν κάποιος είναι μέσα στο αυτοκίνητο με ένα όπλο στο κεφάλι σου ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ, επαναλαβάνω: ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ!  Αντίθετα γκάζωσέ το  και ρίχτο πάνω σε οτιδήποτε,  διαλύοντας το αυτοκίνητο. 
Ο αερόσακός σου θα σε σώσει. Αν ο άλλος είναι στο πίσω κάθισμα θα πάθει πολύ χειρότερα. Αμέσως μόλις τρακάρει το αυτοκίνητο βγες έξω και τρέχα. 

5. Μερικές σημειώσεις για το πως να μπεις στο αυτοκίνητό σου σε ένα parking: 
A.) Να είσαι σε εγρήγορση: κοίτα τριγύρω σου, κοίτα μέσα στο αυτοκίνητό σου, 
στο πάτωμα του συνοδηγού, και στο πίσω κάθισμα!
 B.) Εάν έχεις παρκάρει δίπλα σε ένα μεγάλο βαν, μπες στο αυτοκίνητο από την πόρτα του συνοδηγού. Οι περισσότεροι μανιακοί δολοφόνοι επιτίθενται στα θύματά τους τραβώντας τα μέσα στα βαν τους  ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να μπουν στα αυτοκίνητά τους.
Γ.) Κοίτα το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο δίπλα σου από την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού. Αν ένας άντρας κάθεται μόνος στη θέση κοντά στο αυτοκίνητό σου, καλό θα ήταν να γυρίσεις πίσω στο μαγαζί ή στη δουλειά και να πάρεις ένα αστυνομικό ή σεκιουριτά να σε συνοδεύσει στο αυτοκίνητο. 
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ. (Και καλύτερα παρανοϊκός από ότι νεκρός.) 

6. ΠΑΝΤΑ  να παίρνεις το ασανσέρ αντί για τις σκάλες. (Οι σκάλες είναι φοβερά μέρη να είσαι μόνη και το τέλειο σημείο για εγκλήματα.  Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθινό τη ΝΥΧΤΑ!) 

7. Αν το «αρπακτικό» έχει όπλο και είσαι υπό τον έλεγχό του, ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΞΕ! 
Το «αρπακτικό» θα σε πετύχει  (έναν κινούμενο στόχο)  μόνο 4 στις 100 φορές. Και ακόμα και τότε, είναι πιο πιθανό  ότι ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ  ένα ζωτικό όργανο. ΤΡΕΧΑ, καλύτερα σε ζιγκ ζαγκ! 

8. Καθώς οι γυναίκες, προσπαθούμε πάντα να είμαστε καλές:  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ! Μπορεί να οδηγήσει στο βιασμό σας ,  ή στο θάνατό σας.
 
Ο Ted Bundy, ο μανιακός δολοφόνος, ήταν ένας εμφανίσιμος, 
μορφωμένος άντρας, που ΠΑΝΤΑ ποντάριζε στην καλοσύνη των ανυποψίαστων γυναικών. Περπατούσε με ένα μπαστούνι,  ή κούτσαινε, και συχνά ζητούσε «βοήθεια»  μέσα στο αυτοκίνητό του  ή με το αυτοκίνητό του, 
με το οποίο απήγαγε το επόμενο θύμα του.

9. Ένα ακόμα σημείο για ασφάλεια:
Κάποιος μόλις μου είπε  ότι μία φίλη του άκουσε ένα μωρό να κλαίει έξω από την πόρτα της  την περασμένη νύχτα, και κάλεσε την αστυνομία  επειδή ήταν αργά 
και της φάνηκε περίεργο.  Η αστυνομία της είπε:
«Ό,τι και να κάνετε,  ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.»
Η κυρία τότε είπε ότι ακουγόταν σαν να μπουσουλούσε το μωρό δίπλα στο παράθυρο, και ανησυχούσε  μήπως μπουσουλούσε κι έβγαινε στο δρόμο. 
Ο αστυνομικός της είπε, «Έχουμε ήδη μία μονάδα καθ`οδόν,  ό,τι κι αν κάνετε, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.» 
Της είπε ότι πίστευε ότι ένας μανιακός δολοφόνος έχει ηχογραφήσει το κλάμα μωρού και το χρησιμοποιεί για να βγάζει γυναίκες από τα σπίτια τους επειδή πιστεύουν ότι κάποιος έχει εγκαταλείψει ένα μωρό. Της είπε ότι δεν το έχουν επιβεβαιώσει ακόμα, αλλά έχουν λάβει αρκετές κλήσεις από γυναίκες  που έλεγαν ότι άκουγαν κλάμα μωρού έξω από τις πόρτες τους όταν ήταν μόνες την νύχτα.»

«Ο tempora o mores!», που έλεγε και ο Κικέρων. Τι καιροί, τι ήθη!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Διασκέδαση Ομορφιά
Συντακτική Ομάδα
24/01/13 09:11
Αρέσει: 3 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Η ανθρώπινη αύρα

Τι είναι η ανθρώπινη «αύρα»; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Γίνε οπαδός της "Meatless Monday" - Δευτέρα χωρίς κρέας....

Ο όρος "Meatless Monday" δεν είναι καινούργιος, επανεργοποιήθηκε όμως το 2003...

Διαβάστε περισσότερα...
2013: Το έτος του φιδιού

Σύμφωνα με το Κινέζικο Αστρολογικό Ημερολόγιο, το 2013 είναι το έτος του...

Διαβάστε περισσότερα...