Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

6 πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν ταξιδέψουμε

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διασκέδαση Save Money Οικογένεια
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής με τις πολλές ασχολίες η προετοιμασία ενός ταξιδιού, ακόμη και για διακοπές, καταλλήγει συχνά μια αγχωτική διαδικασία.
Η ημέρα της αναχώρησης είναι πολλές φορές ιδιαίτερα αγχωτική στην ροσπάθειά μας να μην ξεχάσουμε πράγματα που θεωρούμε απαραίτητα. Καλό είναι λοιπόν την προηγούμενη μέρα να φροντίσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι.

Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε την ημέρα πριν το ταξίδι:

1. Πακετάρισμα βαλιτσών
Κατά κανόνα, φτιάχνουμε βιαστικά τις βαλίτσες την ημέρα της αναχώρησης, γιατί θέλουμε να έχουμε μαζί μας πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι. Μια καλή επιλογή είναι να χωρίσουμε τα πράγματά μας σε δύο μέρη. Τοποθετούμε στη βαλίτσα όσα δε χρειαζόμαστε καθημερινά (ρούχα, παπούτσια κτλ) και κρατάμε χώρο για πράγματα που χρησιμοποιούμε (καλλυντικά, αξεσουάρ κτλ) ώστε να τα βάλουμε την τελευταία στιγμή. Αν ταξιδέυουμε με αεροπλάνο προσέχουμε το βάρος και τις διαστάσεις βαλίτσας και χειραποσκευής.

2. Ελέγχουμε τις καιρικές συνθήκες
Γνωρίζοντας τι να περιμένουμε από το κλίμα στον τόπο προορισμού θα μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ. Αν πρόκειται να βρέχει ας προσθέσουμε μια ομπρέλα.

3. Τακτοποιούμε το σπίτι
Την ημέρα της αναχώρησης, θα είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μας. Μπορεί να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην επιστοφή. Ελέγχουμε το ψυγείο για τα ευπαθή τρόφιμα, πλένουμε τα πιάτα και ποτίζουμε τα φυτά. Καλό είναι να μη δημιουργήσουμε χάος πακετάρωντας γιατί θα πρέπει να συμμαζέψουμε όταν γυρίσουμε.

4. Download
Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε κατεβάσει στο κινητό ή laptop όλα τα πράγματα που χρειαζόμαστε στο ταξίδι, όπως έγγραφα εργασίας, εφαρμογές, χάρτες κτλ. Μπορεί το δωρεάν Wi-Fi να διαδίδεται όλο και περισσότερο αλλά δεν είναι ανάγκη να ψάχνουμε γι αυτό σε έναν άγνωστο προορισμό.

5. Φορτίζουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές
ΚΙΝΗΤΌ ΤΗΛΈΦΩΝΟ, smartphone, laptop, φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα θα μας χρειαστούν στο ταξίδι και καλό είναι να είναι πλήρως φορτισμένα για να μην αναγκαστούθμε να τα στερηθούμε ή να χάσουμε πολύτιμο χρόνοστο ξενοδοχείο περιμένοντας να φορτίσουν. Να μην ξεχάσουμε τους φορτιστές.

6. Ενημερώνουμε την ΤΡΆΠΕΖΑ και τον πάροχο τηλεφωνίας
Χρησιμοποιώντας την κάρτα μας στο εξωτερικό, η τράπεζα μπορεί να το θεωήσει ύποπτη διαδικασία και να τη μπλοκάρει. Ακόμη κι αν δεν σκοπεύουμε να τη χρησιμοποιήσουμε καλό είναι να ενημερώσουμε για να μη βρεθούμe προ απροόπτου. Επιβεβαιώνουμε με την εταιρεία ΚΙΝΗΤΉΣ ΤΗΛΕΦΩΝΊΑΣ ότι το roamming είναι ενεργοποιημένο και ελέγχουμε τις χρεώσεις.

Για τους λιγότερο οργανωτικούς βέβαια υπάρχει και η λύση του πακετάρω τελευταία στιγμή, ελέγχω χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα και κινητό και αναχωρώ. Η λύση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μικρές περιπέτειες που θα μας δώσουν ιστορίες να διηγούμαστε αρκεί να είμαστε διατεθιμένοι να το… διασκεδάσουμε.
briefingnews

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διασκέδαση Save Money Οικογένεια
Συντακτική Ομάδα
21/07/14 00:30
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Επισκέψεις από το πουθενά; Τακτοποιήστε τη κουζίνα σας σε 5 λεπτά!!!

Επισκέψεις τελευταίας στιγμής ή χωρίς προειδοποίηση δεν...

Διαβάστε περισσότερα...
Εναλλακτικός Τρόπος Βαψίματος των Πασχαλινών Αυγών - με φλούδες κρεμμυδιών

Μπορείτε να δώσετε πανέμορφα χρώματα στα Πασχαλινά αυγά σας με φυσικό...

Διαβάστε περισσότερα...
25 απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας!!!

Τα πάντα ξεκινούν από το σπίτι μας. ακόμα και η οικονομία που θα κάνουμε πρέπει να...

Διαβάστε περισσότερα...