Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Το “σ’αγαπώ” να το λες όταν το νιώθεις, όχι όταν το επιτρέπει ο χρόνος

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία
Το «σ’ αγαπώ» δεν απλά δύο λέξεις που ξεστομίζεις μια οποιαδήποτε στιγμή σ’ έναν οποιοδήποτε άνθρωπο, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο. Το «σ’ αγαπώ» είναι κάτι ουσιαστικό, όταν βέβαια έχεις επίγνωση της έννοιας των λεγόμενών σου. Μπορεί να είναι μια συνηθισμένη φράση αλλά η σημασία της είναι τεράστια και πολυποίκιλη, διαφορετική για τον καθένα, που αλλιώς το αισθάνεται κι αλλιώς το βιώνει.

Οι περισσότεροι προτιμούν να περιμένουν μέχρι να δουν την πορεία της σχέσης πριν πουν για πρώτη φορά το πολυπόθητο «σ’ αγαπώ». Αν κάποιος βιαστεί και το πει νωρίτερα, συνήθως παρασύρεται πάνω στο πάθος κι όλο αυτό συνδέεται με την ένταση του έρωτα κι όχι με το πραγματικό συναίσθημα.

Έρχεται κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να εκφράσεις τις λεγόμενες πεταλούδες στο στομάχι σου, αυτόν τον κόμπο και τα όσα αισθάνεσαι για το σύντροφό σου, εκδηλώνονται μ’ ένα μοναδικό τρόπο, λέγοντάς «σ’ αγαπώ».

Οι περισσότεροι δυσκολεύονται, το σκέφτονται και το ξανασκέφτονται και πολλές φορές περιμένουν απ’ την αντίπερα όχθη να τους βγάλει απ’ τη δύσκολη θέση. Λογικό, φοβάσαι μήπως δεν ακούσεις  το επιβεβαιωτικό «κι εγώ». Μην ποντάρεις όμως ποτέ στην επί τόπου ανταπόδοση. Είναι ένα συναίσθημα που πολλοί από εγωισμό προσπαθούν να θάψουν μέσα τους, να μην το εκφράσουν ποτέ επειδή φοβούνται ότι θα θεωρηθεί αδυναμία απ’ τους άλλους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταυτίζουν το «σ’ αγαπώ» ως αποτέλεσμα ανταπόδοσης της ασφάλειας και της φροντίδας. Όταν λέμε τη φράση αυτή πρέπει να απουσιάζει απ’ το κεφάλι μας κάθε είδους προσδοκία γιατί αλλιώς όλο αυτό μετατρέπεται σε παιχνίδι ανταλλαγής προσδοκιών κι αυτοδικαίωσης.

Μην πανικοβληθείς αλλά δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Όταν το νιώσεις, ξεστόμισέ το και μην κάθεσαι να σκέφτεσαι διάφορα. Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι κάτι που λέμε γιατί πρέπει αλλά γιατί το νιώθουμε και δεν αντέχουμε άλλο να το κρατάμε μέσα μας. Αν υπάρχει κατάλληλη στιγμή νομίζω πως είναι αυτή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές απ’ το εκφράζεις τα συναισθήματά σου τη στιγμή που σου γεννιούνται.

Δεν είναι λάθος να το λες νωρίς αν το εννοείς. Εξάλλου το νωρίς ή όχι, ο καθένας το κρίνει μόνος του. Πρέπει όμως να αποφασίσεις αν πραγματικά το θέλεις και να μην αποτελεί μια παρόρμηση της στιγμής. Μην πεις ποτέ «σ ‘αγαπώ» για να ευχαριστήσεις το σύντροφό σου για κάτι, δεν είναι σωστή κίνηση, το μοναδικό που θα καταφέρεις είναι μετέπειτα να τον πληγώσεις.

Η πρώτη φορά που θα πεις «σ’ αγαπώ» είναι απ’ τις πιο δυνατές στιγμές σε μια σχέση. Φρόντισε να είσαι σίγουρος για τους λόγους που το λες. Να δώσεις στον άνθρωπό σου να καταλάβει ότι το εννοείς κι ας «βιάστηκες» να το πεις,  απ’ τους πρώτους κιόλας μήνες της σχέσης.

Η σημασία του ρήματος αυτού είναι πιο μεγάλη από αυτή που φανταζόμαστε. Η αγάπη φέρνει πάντα αγάπη. Αγαπήστε και θα αγαπηθείτε.

pillowfights.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία
Συντακτική Ομάδα
14/03/16 23:28
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Δείτε τι... ξεσηκώνει τους άνδρες!

Είχες φανταστεί πέρα από τη συμπεριφορά σου και την ομορφιά σου τι μπορεί να...

Διαβάστε περισσότερα...
Μπαίνοντας στο μυαλό των αντρών...

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε. Πώς σκέφτονται άραγε οι...

Διαβάστε περισσότερα...
Φτάσε όπου δε μπορείς!

Απόσπασμα από τον πρόλογο του Ν. Καζαντζάκη στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» ...«Με κοίταξες, κι ως με κοίταξες ένιωσα πως ο κόσμος ετούτος είναι ένα σύννεφο...

Διαβάστε περισσότερα...