Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Το μυστικο των λαμπερών μαλλιών των celebrities!!!

Οι διάσημες σελέμπριτις είναι γνωστό...

περισσότερα >>
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
Εξαφανίστε με 3 τρόπους τα άλατα από το βραστήρα σας!

Αν ο βραστήρας σας έχει πιάσει άλατα και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Το σοκολατένιο του άρωμα είναι τόσο προκλητικά διάχυτο που γαργαλά τη μύτη μας, η γεύση του τόσο πλούσια που παρακαλάμε να μην τελειώσει ούτε αυτή η κουταλιά, η υφή του τόσο συμπαγής και παράλληλα υγρή που θυμίζει σοκολατόπιτα…
Και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι είναι νηστίσιμο!

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκ. 
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γραμμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
180 γραμμ. φυτικό λάδι
250 ml γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι ζεστό στιγμιαίο καφέ (έτοιμο ρόφημα όχι σκόνη)
2 βανιλίνες
60 ml λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη
175 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Απλώνουμε λίγη μαργαρίνη σε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 260 εκ. και την πασπαλίζουμε με κακάο.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το λάδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, τη βανιλίνη και το λικέρ.
Σταδιακά ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα, μέχρι που μόλις να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 40-45′ περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10′ μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για να ετοιμάσουμε την επικάλυψη, βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ και ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Το αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα φροντίζοντας να την καλύψει όλη. Περιμένουμε 1-2′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και να ενωθεί με το γάλα.
Αφήνουμε την γκανάς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει, για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια επικαλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ.


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
26/03/16 00:00
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...