Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τα 5 σημάδια για να καταλάβετε αν έχετε άγχος και τι να κάνετε

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Σχέσεις Ψυχολογία Οικογένεια Φιλία
Με τόσες πολλές καθημερινές υποχρεώσεις, δουλειά, παιδιά, σπίτι, με τα οικονομικά μας να μην είναι πια ανθηρά, ποιος μπορεί να μην έχει άγχος; Κι αν το άγχος σας βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν επηρεάζει τη ζωή σας, εντάξει, μήπως όμως έχετε συμπτώματα που σας “φωνάζουν” με τον τρόπο τους, πως πρέπει να δείτε τη ζωή σας αλλιώς;

1. Ξεχνάτε

Ψάχνετε τα γυαλιά σας, τα κλειδιά και το κινητό σας; Αν αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχετε πολύ πιεσμένο και βαρύ πρόγραμμα στη δουλειά ή εξαιτίας κάποιων μαζεμένων υποχρεώσεων, δεν υπάρχει λόγος ν΄ανησυχείτε. Αν όμως αυτό συνεχισθεί, είναι ένα πρώτο καμπανάκι που σας λέει πως πρέπει να “αποσυμπιεστείτε” ,γιατί το να βρίσκεστε σε κατάσταση μόνιμου στρες μπορεί να σας βλάψει σοβαρά. Προσπαθήστε λοιπόν να πάψετε να συγκεντρώνετε εσείς όλο το βάρος των υποχρεώσεων και μοιραστείτε με τους δικούς σας τις ευθύνες.

2. Αποκτήσατε “κοιλίτσα” και πήρατε κιλά

Η υπερβολική έκκριση κορτιζόλης που συμβαίνει όταν αγχωνόμαστε, δημιουργεί λίπος που εγκαθίσταται στην κοιλιά και δεν αφορά μόνο τις “γεματούλες” αλλά και τις αδύνατες. Βρείτε λίγο χρόνο για γυμναστική, περπάτημα, για άσκηση γενικότερα που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και θα ξεμπλοκάρει και τα λίγα επιπλέον κιλά, για να φύγουν επιτέλους

3. Εκνευρίζεστε με τα παιδιά σας

Το να γίνεται μια γυναίκα μητέρα είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή της. Πρέπει να διαχειριστεί τόσες προκλήσεις και ν΄αντιμετωπίσει νέα γεγονότα που πολλές φορές της δημιουργούν άγχος. Τα παιδιά όμως καταλαβαίνουν τα συναισθήματα, και μπορεί ένα παιδί να γίνει νευρικό επειδή ζει σ ένα αγχωτικό περιβάλλον. Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και φωνάζετε ή χτυπάτε τα παιδιά ή επίσης κάνετε το ακριβώς αντίθετο, όπως να είστε αδιάφορη ή να μην παίρνετε μέρος σ΄ότι κι αν συμβεί, πρέπει πραγματικά να χαλαρώσετε, να βρείτε τρόπους να νιώσετε πρώτα εσείς καλά, να διαβάσετε, να γράψετε για τα συναισθήματά σας και ίσως γιατί όχι ν΄απευθυνθείτε σ΄έναν ειδικό για να βγάλετε από μέσα σας όλα όσα σας ταλαιπωρούν.

4. Έχετε ακανόνιστο κύκλο

Το άγχος επηρεάζει έναν αδένα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για τις ορμόνες που απελευθερώνονται στα ωάρια μιας γυναίκας. Έτσι εξηγείται γιατί πολλές φορές γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί, δεν τα καταφέρνουν αφού έχουν φοβερό άγχος κι όταν αποφασίζουν πως τελικά θα το αφήσουν για την ώρα, μένουν αμέσως έγκυες.

5. Πονάτε στο στομάχι και έχετε εντερικά προβλήματα

Το ξέρατε ότι η κοιλιά και ο εγκέφαλος συνδέονται πάρα πολύ στενά; Θα σας πούμε ένα ωραίο παράδειγμα. Όταν πηγαίνατε να συναντήσετε τον αγαπημένο σας στο πρώτο ραντεβού, δε νιώθατε πεταλούδες να πετούν στην κοιλιά σας; Αυτό είναι! Αλλά πρόκειται για το καλό σενάριο. Το άσχημο είναι ότι το άγχος επηρεάζει πολύ τη φυσιολογία του εντέρου. Μάλιστα σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, που έκανε μια μελέτη, κατέληξε πως μπορεί όλες οι γαστρεντερικές διαταραχές να μην σχετίζονταν με το άγχος, αλλά όλοι οι ασθενείς που δοκίμασαν ψυχολογική θεραπεία αντί θεραπείας με τον συμβατικό τρόπο (φαρμακευτική αγωγή κλπ) έπαψαν να υποφέρουν.

Τι να κάνετε:

1.Να μάθετε τρόπους χαλάρωσης αλλά και ν΄αναπνέετε σωστά. Η γιόγκα είναι μια πολύ καλή αρχή.
2.Να πίνετε μαύρο τσάι.
3.Να κοιμάστε καλά, τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ κι όσο μπορείτε νωρίτερα.
4.Να τρώτε τροφές πλούσιες σε Ω3 ή να παίρνετε συμπληρώματα.
5.Ν΄αλλάξετε τον τρόπο που ζείτε σκεπτόμενοι μόνο το πώς εσείς θα νιώθετε καλά.


yahoo

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Σχέσεις Ψυχολογία Οικογένεια Φιλία
Συντακτική Ομάδα
30/10/13 13:01
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Σου εύχομαι...

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν θέλουμε να ευχηθούμε κάτι...

Διαβάστε περισσότερα...
Δέκα γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσετε το άγχος

Στην εποχή μας, περισσότερο από ποτέ, τα νεύρα όλων μας είναι τεντωμένα και...

Διαβάστε περισσότερα...
Πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να πούμε όχι;

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που όλοι λίγο ως πολύ τις γνωρίζουμε...

Διαβάστε περισσότερα...