Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τα γλυκαντικά που υπερέχουν κατά πολύ της ζάχαρης.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Ομορφιά Αδυνάτισμα
Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις γλυκαντικές ουσίες που υποκαθιστούν και υπερέχουν της ζάχαρης, τόσο σε θερμίδες όσο και σε ωφέλειες για τον οργανισμό μας.

1.Στέβια. Έχουμε αναφερθεί  και παλιότερα στη στέβια, την γλυκαντική αυτή ουσία που μόνο οφέλη δίνει στον οργανισμό μας. Η στέβια είναι ένας μικροσκοπικός θάμνος, που προήλθε από την Λατινική Αμερική ενώ πλέον καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η στεβιοσίδη και η ρεμπαουδιοσίδη, που την καθιστούν 60-80 φορές γλυκύτερη από την κοινή ζάχαρη, ενώ το τελικό προϊόν της, που εξάγεται με τη μέθοδο της εκχύλισης, είναι έως και 300 φορές γλυκύτερο. Έτσι, 1 κουταλάκι του τσαγιού εκχύλισμα στέβιας έχει την ίδια γλυκαντική ικανότητα με περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη! Κι ενώ η ζάχαρη περιέχει υδατάνθρακες και 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, η στέβια δεν περιέχει κανενός είδους θερμιδογόνο συστατικό, και καθόλου θερμίδες.

2.Το σιρόπι αγαύης.
Το νέκταρ ή σιρόπι αγαύης προέρχεται από την αγαύη που παίρνουμε και την τεκίλα. Το νέκταρ αγαύης είναι πιο γλυκό από το μέλι αλλά χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Με ελάχιστη ποσότητα του νέκταρ παίρνεις την γλύκα που θέλεις, ενώ με τη ζάχαρη θα χρειαζόταν 3 φορές μεγαλύτερη ποσότητα. Δυστυχώς όμως είναι σπάνιο και ακριβό γλυκαντικό.

3.Το σιρόπι μελάσας.
Η μελάσα ζαχαρότευτλου, αποτελεί το τελικό προϊόν από τη διαδικασία καθαρισμού της ζάχαρης. Η μελάσα ζαχαροκάλαμου χρησιμοποιείται σε σάλτσες, σε γλυκίσματα και σε κέικ φρούτων. Η μελάσα περιέχει περισσότερο σίδηρο σε σχέση με το μέλι, αλλά υπολείπεται σε βιταμίνη C. Η μαύρη ζάχαρη συγκεντρώνει περισσότερη μελάσα. Η μελάσα μεταβολίζεται πιο αργά απ’ ότι η κοινή ζάχαρη αλλά σε επίπεδο θερμίδων αποδίδουν το ίδιο.

4.Σιρόπι σφενδάμου.
Είναι ο χυμός που προκύπτει από δέντρα σφενδάμου στην Βόρειο Αμερική και τον Καναδά. Το σιρόπι μετά την περισυλλογή, θερμαίνεται για να αποβάλει το νερό που περιέχει στη φυσική του μορφή. Το αγνό σιρόπι σφενδάμου είναι ιδιαίτερα ακριβό προϊόν, γεγονός που εξηγεί γιατί διατίθεται αναμεμειγμένο με άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Ομορφιά Αδυνάτισμα
Συντακτική Ομάδα
23/05/13 00:12
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα βότανα που καίνε το λίπος & οι σωστές συνταγές!

Για να αποκτήσεις τέλεια σιλουέτα, βασίσου στα...

Διαβάστε περισσότερα...
Αδυνάτισε με ένα τέλειο καφέ που θα φτιάξεις μόνη σου!!!

Αδυνατίστε χωρίς να χάνετε την καθημερινή...

Διαβάστε περισσότερα...
Τα βότανα που καίνε το λίπος & οι σωστές συνταγές!

Για να αποκτήσεις τέλεια σιλουέτα...

Διαβάστε περισσότερα...