Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Το μυστικο των λαμπερών μαλλιών των celebrities!!!

Οι διάσημες σελέμπριτις είναι γνωστό...

περισσότερα >>
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
Εξαφανίστε με 3 τρόπους τα άλατα από το βραστήρα σας!

Αν ο βραστήρας σας έχει πιάσει άλατα και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ
• 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 5 αυγά
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 3 κ.σούπας κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
• 3 φλυτζάνια ζάχαρη
• 4 φλυτζάνια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλα
• χυμό από μισό λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
• 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% τουλάχιστον κακάο
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 φλυτζάνι κυδώνι γλυκό του κουταλιού
• 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι αναμεμιγμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σπάτουλα. Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ώστε να πάρει ύψος δυόμιση έως τρία δάκτυλα. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180ο) για 40-45 λεπτά της ώρας. Ενώνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο  το ποτίζουμε με το σιρόπι. Το κόβουμε σε μία φορμίτσα σε σχήμα καρδιάς ή τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Όταν λιώσει προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την sauce σοκολάτας πάνω από το ραβανί, προσθέτουμε το γλυκό κυδώνι και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

CHEF D’ OEUVRE
ΧΕΫΔΕΝ 20, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 104 34, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210.82.31.935
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
19/10/12 15:04
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 2
54 parisct3f Παρασκευή, 19 Οκτ 2012, 18:11

looks delicious!!!


53 Niki Παρασκευή, 19 Οκτ 2012, 16:51

Τι ωραίο γλυκό!Θα προσπαθήσω να το φτιάξω .


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...
Mακριές πιπεριές κόκκινες γεμιστές με brandade μπακαλιάρου

Χρόνος προετοιμασίας: 40’ Χρόνος ψησίματος: 10’

Διαβάστε περισσότερα...