Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πλύσιμο στο χέρι: Τα 5 λάθη που καταστρέφουν τα ρούχα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Πολλά ρούχα είναι απαραίτητο να πλυθούν στο χέρι, μιας και δεν μπαίνουν στο πλυντήριο. Για τις νοικοκυρές, αυτό συνεπάγεται τόσο σωματική κούραση, όσο και αρκετή ώρα αφοσίωσης. Παρόλα αυτά, αρκετά συχνά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα: τα ξεχειλωμένα ρούχα και οι φθορές τους συνιστούν «πονοκέφαλο» για τη μαμά του σπιτιού και οι λεκέδες δεν αφαιρούνται εντελώς. Δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη του πλυσίματος στο χέρι και «σώστε» γρήγορα τα ρούχα από την καταστροφή.

Λάθος #1: Βάζετε τα ρούχα στο νιπτήρα πριν τον γεμίσετε
Σας έχει τύχει ποτέ να ρίξετε τα ρούχα στο νιπτήρα και έπειτα να προσθέσετε το νερό με το απορρυπαντικό; Η δύναμη του νερού που πέφτει, καταστρέφει τα ρούχα επειδή ξεχειλώνει το ύφασμα, ενώ το απορρυπαντικό καθίσταται δυσκολότερο να ξεπλυθεί. Αρχίστε να γεμίζετε το νιπτήρα με χλιαρό ή δροσερό νερό, ανάλογα με την υπόδειξη της ταμπέλας του υφάσματος, και παράλληλα, ρίξτε την προτεινόμενη δόση απορρυπαντικού. Διαλύστε το απορρυπαντικό μέσα στο νερό, αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν και πιέστε τα απαλά, μέχρι να βυθιστούν στο νιπτήρα.

Λάθος #2: Δυνατό τρίψιμο λεκέδων
Το απότομο τρίψιμο των λεκέδων διαβρώνει το ύφασμα των ρούχων, κυρίως των ευαίσθητων. Ο σωστός χειρισμός των λεκέδων απαιτεί απαλές κινήσεις, απλώνοντας μια ποσότητα από το ειδικό υγρό αφαίρεσης λεκέδων ή απορρυπαντικού στο σημείο που έχει λερωθεί το ρούχο. Έπειτα, βυθίστε μαλακά και σηκώστε το ρούχο πολλές φορές στη λεκάνη με το νερό, όπου έχετε τοποθετήσει το καθαριστικό σαπούνι. Ο λεκές πρέπει να καθαρίσει σε περίπου 15 λεπτά, αν και οι δυσκολότεροι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Λάθος #3: Ξεπλένετε τα ρούχα κάτω από τη βρύση
Τα ρούχα πρέπει να ξεπλένονται σε μεγάλο χώρο με καθαρό νερό και όχι κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης, καθώς η μεγάλη πίεση του νερού ξεχειλώνει τα υφάσματα. Τη στιγμή του ξεπλύματος, σηκώστε το ρούχο και με τα δυο χέρια, για να μοιράσετε το βάρος του νερού που έχει απορροφηθεί, και αφήστε το στην άκρη του νιπτήρα. Γεμίστε τη λεκάνη με καθαρό, δροσερό νερό και ξεπλύνετε εκεί, βυθίζοντας και πιέζοντας το ρούχο.

Λάθος #4: Στύψιμο του βρεγμένου ρούχου
Ο συνδυασμός στριψίματος και στυψίματος των βρεγμένων ρούχων καταστρέφει τα πολύ ευαίσθητα. Δοκιμάστε να τα σηκώσετε προσεκτικά και να τα πιέσετε με δύναμη, ώστε να φύγει το νερό. Ύστερα, ακουμπήστε τα σε μια πετσέτα, η οποία θα απορροφήσει το επιπρόσθετο νερό. Τέλος, τυλίξτε την πετσέτα μαζί με τα ρούχα, πιέστε ξανά και ξετυλίξτε.

Λάθος #5: Προσοχή στο ταμπελάκι
Ορισμένα ρούχα είναι απαραίτητο να πλένονται μόνο στο χέρι, όπως για παράδειγμα τα μάλλινα, τα μεταξωτά, τα ρεγιόν, τα σουτιέν και όσα έχουν πούλιες ή χάντρες. Όμως, μερικές νοικοκυρές ξεχνάνε να διαβάσουν την ετικέτα και πλένουν τα ρούχα με λάθος τρόπο, καταστρέφοντάς τα. Είναι βασικό να κοιτάτε το ταμπελάκι που υπάρχει στο εσωτερικό του ρούχου, στο οποίο αναγράφονται οι κατάλληλες οδηγίες (πλύσιμο για ευαίσθητα, στο χέρι, κλπ).

goodhousekeeping.com,mama365

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
15/03/16 23:50
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μοναδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα!

Στις μέρες μας οι καταναλωτές φαίνεται να καταφεύγουν σε βιομηχανικά προϊόντα...

Διαβάστε περισσότερα...
Δύο έξυπνα tips, που ίσως κάνουν την ζωή σας ευκολότερη...

Έχετε πολλά κλειδιά και βαρεθήκατε να ψάχνετε για το...

Διαβάστε περισσότερα...
Χρήσιμα tips για την κουζίνα!

Για να μην μυρίζει ο κάδος απορριμάτων της κουζίνας...

Διαβάστε περισσότερα...