Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Έρχονται τα ΙΧ φυσικού αερίου: διανύουν 100 χιλιόμετρα με τρία ευρώ

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Νέα Τεχνολογία Save Money
Η ανακοίνωση της ΔΕΠΑ ότι θα προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα νέων πρατηρίων τα οποία θα πωλούν φυσικό αέριο, αναμένεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Οι αντιπροσωπείες ετοιμάζονται να εισάγουν αυτοκίνητα που λειτουργούν με μεθάνιο, τα συνεργεία «γυαλίζουν» τα κιτ μετατροπής ενώ οι οδηγοί αρχίζουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους, όπως διαβάζουμε στο fpress. Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως για το φυσικό αέριο στην αυτοκίνηση;
 
 
1. Το φυσικό αέριο πωλείται σε αέρια μορφή σε αντίθεση με το υγραέριο το οποίο διατίθεται σε υγρή μορφή. Γι’ αυτό η δεξαμενή του φυσικού αερίου λειτουργεί σε πολύ υψηλή πίεση (200 bar) σε αντίθεση με τη δεξαμενή του υγραερίου η οποία λειτουργεί στα 8 bar.

2. 
To φυσικό αέριο πωλείται με το κιλό. Αυτή την περίοδο, ένα κιλό φυσικού αερίου κοστίζει στη λιανική περίπου 0,98 λεπτά. Μην νομίζετε ότι είναι ακριβό. Το αντίθετο, διότι ένα μικρού κυβισμού αυτοκίνητο το οποίο κινείται με φυσικό αέριο, μπορεί να διανύσει και 100 χιλιόμετρα καίγοντας το πολύ τρία λίτρα.

3. 
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πρατήριο το οποίο διαθέτει φυσικό αέριο στη λιανική. Βρίσκεται στην Ανθούσα και από εκεί (όπως και από το Ίλιον) εξυπηρετούνται τα λεωφορεία και τα απορριμματοφόρα που είναι και τα μοναδικά οχήματα φυσικού αερίου που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

4. 
Η ΔΕΠΑ ετοιμάζεται να ανοίξει πολύ σύντομα πρατήριο στην Κηφισιά, θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη, ενώ ο προγραμματισμός κάνει λόγο για άνοιγμα πρατηρίων και κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με προτεραιότητα στον Βόλο και στην Λάρισα.

5. 
Το κίτ μετατροπής σε φυσικό αέριο, είναι αρκετά πιο ακριβό σε σχέση με το αντίστοιχο του υγραερίου καθώς κοστίζει περίπου 1800-2000 ευρώ (ανάλογα βέβαια και με το αυτοκίνητο)

6. 
Υπάρχουν ήδη στην ελληνική αγορά μοντέλα τα οποία καίνε φυσικό αέριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το UPτης Volkswagenτο οποίο καίει κάτω από τρία κιλά φυσικού αερίου ενώ είναι αυτοκίνητο πόλης. Βέβαια, η τιμή του είναι αρκετά τσουχτερή (συγκριτικά με το βενζινοκίνητο) και η τιμή του κυμαίνεται γύρω στις 13.000 ευρώ ανάλογα με την έκδοση. Η skodaκαι η Lanciaεπίσης έχουν λανσάρει αυτοκίνητο φυσικού αερίου.

7. 
Τα περισσότερα οχήματα, λειτουργούν και με βενζίνη κάτι που σας εξασφαλίζει σε περίπτωση που δεν βρείτε πρατήριο ενώ αυξάνει την αυτονομία του οχήματος. 


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Νέα Τεχνολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
11/07/13 00:16
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Εναλλακτικός Τρόπος Βαψίματος των Πασχαλινών Αυγών - με φλούδες κρεμμυδιών

Μπορείτε να δώσετε πανέμορφα χρώματα στα Πασχαλινά αυγά σας με φυσικό...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς να το σώσετε το κινητό σας αν πέσει σε νερό - (video)

Σίγουρα μας έχει τύχει να μας πέσει το κινητό στη λεκάνη της τουαλέτας ή στη...

Διαβάστε περισσότερα...
Φτιάξτε τα πιο ρομαντικά κηροπήγια από…μήλα!

Ένας πολύ πρωτότυπος και έξυπνος τρόπος για να δώσετε στο χώρο σας μία ρομαντική...

Διαβάστε περισσότερα...